Αρχική>Γυναίκα-Φροντίδα> Εποχιακή Τριχόπτωση

Εποχιακή Τριχόπτωση

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

553

Print article Send to a friend Facebook Twitter
 
 
Βίκυ Πιερρακάκη
Φαρμακοποιός
 

Κατά τη διάρκεια της Ανοιξης και του Φθινοπώρου αρκετός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης και απευθυνεται στον Φαρμακοποιό του για να τον συμβουλεύσει και να τον βοηθήσει. Η αλήθεια έιναι ότι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια των διακοπών μας (έκθεση στον ήλιο, θαλασσινό αλάτι κ.α) οπότε και η τρίχα γίνεται περισσότερο ξηρή, αδύναμη και θαμπή.
Η απώλεια μέχρι και 100 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσιολογική και δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Μεγαλύτερη απώλεια και με διάρκεια πάνω απο τρεις μήνες καλό θα ήταν να μας οδηγήσει σε καποιο δερματολόγο για περαιτέρω διερευνηση. Πολλές φορές ασθένειες και φάρμακα έχουν ως παρενέργεια μικρή ή και μεγάλη τριχόπτωση, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.
 
 
 
Στο Φαρμακείο κυκλοφορουν πολλά  σκευάσματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της εποχιακής τριχόπτωσης.
Μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε ως εξης:
  • Δυναμωτικά σαμπουαν
  • Αμπούλες/υγρά τοπικής εφαρμογής,
  • Συμπληρώματα διατροφής/βιταμίνες.

 

 

Τα σαμπουάν συνήθως περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα που ενδυναμώνουν την τρίχα, όπως ευκάλυπτο, δάφνη, κέδρο, τσουκνίδα, αλλά και ουσίες που έχουν ως στόχο την αύξηση του όγκου των μαλλιών ή και τη ρύθμιση της λιπαρότητας, οπότε και τη βελτίωση της τριχόπτωσης. Επίσης, έλαια όπως το δαφνέλαιο, έλαιο jojoba, ελαιόλαδο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώς μάσκες στα μαλλιά εως δυο φορές εβδομαδιαίως για την φυσική τους θρέψη και ενίσχυση της τρίχας.


Η Μινοξιδίλη είναι μια ουσία η οποία έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στην μείωση της τριχόπτωσης βελτιώνοντας το θύλακα της τρίχας και διατηρώντας την ανάπτυξη των υγιών μαλλιών. Κυκλοφορεί σε μορφή λοσιόν, αφρού και σε αμπούλες για τοπική εφαρμογή με μασαζ.
Στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής τα περισσότερα σκευάσματα που υπόσχονται διακοπή απώλειας τριχών περιέχουν αμινοξέα, όπως κυστίνη, μεθειονίνη, βιοτίνη, ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο και βέβαια ένα σύνολο βιταμινών, όπως σύμπλεγμα βιταμινων Β (Β5, Β6, Β9), βιταμίνη C και Ε.
Αξίζει, τέλος να αναφέρουμε ότι απλές καθημερινές πρακτικές, όπως μείωση χρήσης προϊόντων styling, περιορισμός χρήσης σεσουαρ στεγνώματος και σίδερου ισιώματος μαλλιών, αλλά και αποφυγή για τις γυναίκες κομμώσεων που “κουράζουν” τα μαλλιά (σφιχτές κοτσίδες), μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της εποχιακής τριχόπτωσης.  

 

s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

553

Print article Send to a friend Facebook Twitter

Δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός εάν εσείς επιθυμείτε να μας στείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)