Αρχική>Γυναίκα-Φροντίδα> 10 Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

10 Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

662

Print article Send to a friend Facebook Twitter
 
 
 
Αποκαλύπτουμε τις σωστές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε με τον πιο ευχάριστο και απολαυστικό τρόπο, ένα σώμα σφιχτό, λείο και χωρίς ατέλειες.

 

ΜΥΘΟΣ Νο 1: Οι αδύνατες γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται από μια ιδαίτερη, θα λέγαμε «συμπεριφορά» του λίπους και όχι από την παρουσία του αυτή καθαυτή. Έτσι, ακόμα και μία αδύνατη μπορεί να έχει δέρμα με «όψη πορτοκαλιού», ενώ μια υπέρβαρη, αντιθέτως, όχι.
 
ΜΥΘΟΣ Νο 2: Η κυτταρίτιδα προκαλείται από την κακή διατροφή
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
Αν και η κακή διατροφή μπορεί να αποτελεί παράγοντα εμφάνισης της κυτταρίτιδας, εντούτοις, η «καπιτονέ» όψη είναι ένα φυσιολογικό γυναικείο χαρακτηριστικό στενά συνδεδεμένο με την γενετική προδιάθεση, με τα οιστρογόνα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία της. Επιπλέον, οι ορμονικές διαταραχές σε όλη τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου μιας γυναίκας αλλά και το έντονο στρες έχουν την τάση να εντείνουν το πρόβλημα.
 
ΜΥΘΟΣ Νο 3: Κάποιες δίαιτες αντιμετωπίζουν το τοπικό πάχος
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
Δεν υπάρχουν θαυματουργές συνταγές αλλά μόνο σωστές διατροφικές «οδηγίες» που βοηθούν, ιδαίτερα όταν συνδυάζονται με περισσοτερο υγιεινές συνήθειες. Για παράδειγμα:
-Να τρώτε από λίγο και συχνά: έτσι θα διατηρείτε την ενέργεια σας σε υψηλά επίπεδα, ενώ θα αποφεύγετε το πρήξιμο και τη συσσώρευση λίπους.
-Να αποφεύγετε το αλάτι τα αεριούχα ποτά και το αλκοόλ.
-Να πίνετε καθημερινά 8 με 10 ποτήρια νερό και να ελαττώσετε το κάπνισμα γιατί εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος.
 
 ΜΥΘΟΣ Νο 4: Τα αδυνατιστικά προιόντα αποτελούν μια καλή, αλλά προσωρινή λύση στο πρόβλημα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ
Όλα τα προϊόντα αδυνατίσματος νέας γενιάς εφαρμόζουν πρωτότυπους συνδυασμούς ενεργών συστατικών και φυτικών εκχυλισμάτων. Οι ολοκληρωμένες συνθέσεις τους, είναι ικανές να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία αδυνατίσματος, να μεταμορφώσουν την υφή του δέρματος και να μετατρέψουν το τοπικό αδυνάτισμα σε μια απόλαυση χωρίς κόπο. Ωστόσο για να έχει ένα προϊόν ορατά αποτελέσματα, γρήγορη δράση και μόνιμο αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιείται συστηματικά. Επειδή όμως η κυτταρίτιδα συνδέεται άμεσα και με την καθιστική ζωή, επιβάλλεται να βάλετε κι εσείς ένα «χεράκι», ακολουθώντας όλο το χρόνο μια ισσοροπημένη διατροφή που θα συνδυάζεται με συχνή άσκηση.
 
 
 
ΜΥΘΟΣ Νο 5: Κάποια ειδικά χάπια κάνουν θαύματα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ
Tα χάπια κατά της κυτταρίτιδας, τα αφεψήματα και κάποια συμπληρώματα διατροφής βασίζουν τη δράση τους σε ποικίλους συνδυασμούς βιταμινών μετάλλων και φυτικών εκχυλισμάτων, τα οποία ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ συνεργάζονται με το συκώτι και τα νεφρά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Αν και δεν θεωρούνται βλαβερά, ωστόσο δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως αποκλειστικό μέσο για την καταπολέμιση της κυτταρίτιδας (ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα συμπληρώματα με εκχυλισματα φυκιών, αφού το υπερβολικό ιώδιο που περιέχουν μπορεί ενεργοποιήσει το μεταβολισμό επηρεάζοντας τη λειτουργία του θυρεοειδούς).
 
ΜΥΘΟΣ Νο 6: Μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να δαμάσει οριστικά την κυτταρίτιδα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:  Όταν όλες οι συμβατικές μέθοδοι δεν καρποφορήσουν, δύο πράγματα συμβαίνουν: είτε δεν ακολουθούνται σωστά, είτε το πρόβλημα είναι παθολογικό. Εκεί ακριβώς έρχεται η πλαστική χειρουργική, η οποία χάρη στις σύγχρονες μεθόδους λιποαναρρόφηση στις διάφορες μορφές της, εξαφανίζει την κυτταρίτιδα. Επίσης, με μια τέτοια επέμβαση μπορεί να μειωθεί αισθητά η περίμετρος των τοπικών προβληματικών περιοχών.
 
ΜΥΘΟΣ Νο 7: Ένα αδυνατιστικό προϊόν απλώνεται μόνο τοπικά
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
Απλώνοντας ένα προϊόν κατά της καπιτονέ όψης μόνο στους γλουτούς δεν διεκολύνεται η ομαλή κυκλοφορία του αίματος και των λεμφικών αγγείων, με συνέπεια να μην αποβάλλεται εύκολα το περιττό λίπος. Η σωστή χρήση είναι να απλώσετε το προϊόν με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις από τους αστραγάλους μέχρι την περιφέρεια, ενεργοποιώντας έτσι την κυκλοφορία και επιταγχύνοντας την αποτελεσματική του δράση.
 
ΜΥΘΟΣ Νο 8: Το μασάζ έχει ευργετικά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
Με ένα ρυθμό τριών επαναλήψεων την εβδομάδα (επί μια ώρα τη φορά), το κλασσικό μασάζ αδυνατίσματος φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε το σώμα σας σε επαγγελματίες μασέρ ή φυσιοθεραπευτές με αξιόπιστες συστάσεις, καθώς οι λάθος χειρισμοί μπορεί να σας βλάψουν περισσότερο εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ευρυαγγειών για παράδειγμα ή φλεβίτιδα.
 
ΜΥΘΟΣ Νο 9: Η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται μόνο με... ιδρώτα
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
Η φυσική άσκηση κάνει πάντα καλό αφού τονώνει τους μυς, βοηθώντας το σώμα και το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και λείο. Κάθε μορφή αεροβικής άσκησης (τρέξιμο ή ζωηρό περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο κλπ) εάν γίνεται συστηματικά, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων. Θυμηθείτε: όταν εκτελείτε μια σειρά ασκήσεων είναι σημαντικό να γυμνάζετε εξίσου το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος γιατί έτσι αναγκάζετε τον οργανισμό σας να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες, μειώνοντας τα αποθέματα λίπους από παντού.
 
ΜΥΘΟΣ Νο 10: Τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής υποκαταστούν τα οφέλη της άσκησης.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ:
Αν και κανένα «παθητικό» μηχάνημα δεν μπορεί να προσφέρει τα οφέλη της γυμναστικής σε καρδιαγγειακό, ενεργειακό και μεταβολικό επίπεδο, ωστόσο τα ειδικά θεραπευτικά μηχανήματα παθητικής γυμναστικής ανακουφίζουν αποτελεσματικά από το πρόβλημα της κυτταρίτιδας μετά από 15 περίπου επισκέψεις. Είναι ασφαλή, ανώδυνα και βασίζονται στη χρήση του ηλεκτρισμού ο οποίος διοχετεύεται με ειδικά υγρά επιθέματα σε όποια περιοχή κυριαρχεί η κυτταρίτιδα.

 

         TIMODORE :  Σειρά προιόντων για την υγιεινή των ποδιών. Δείτε τα...

 

 

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

662

Print article Send to a friend Facebook Twitter

Δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός εάν εσείς επιθυμείτε να μας στείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)