Αρχική>Υγεία>Γενικά> Πως γίνεται ο καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια.

Πως γίνεται ο καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

557

Print article Send to a friend Facebook Twitter
 
 
 
 
Μεσοδόντιος καθαρισμός, είναι η απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας από τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια, όπου οι κοινές οδοντόβουρτσες δεν μπορούν να εισχωρήσουν. Από αυτά τα σημεία, μπορεί να ξεκινήσει η οδοντική νόσος.
Για να πετύχει κανείς πλήρη και αποτελεσματικό καθαρισμό, πρέπει να συμπληρώνει το καθημερινό βούρτσισμα με τη χρήση μέσων μεσοδοντίου καθαρισμού.
 
 -Το οδοντικό νήμα είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για την απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας, απαιτεί όμως δεξιοτεχνία και χρόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το λεγόμενο «οδοντικό νήμα»-dental floss που μοιάζει με κοινή κλωστή, είτε μια παραλλαγή του, την «οδοντική ταινία»-dental tape που είναι πεπλατυσμένη, φαρδύτερη και παχύτερη. Συχνά οι οδοντίατροι συστήνουν τη χρήση της ταινίας για τους αρχάριους, υποστηρίζοντας ότι καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή της οδοντικής επιφάνειας και επομένως είναι ευκολότερη στους χειρισμούς. Συνήθως, το οδοντικό νήμα χρησιμοποιείται από άτομα με στενά μεσοδόντια διαστήματα. Και οι δυο τύποι του οδοντικού νήματος, διατίθενται στο εμπόριο με ή χωρίς κέρινη επένδυση (κηρωμένο ή ακήρωτο).
 
 
-Οι οδοντογλυφίδες είναι πολύ πιο εύκολες στη χρήση και απομακρύνουν την οδοντική πλάκα με τρίψιμο, από τα μεσοδόντια διαστήματα. Οι σωστές οδοντογλυφίδες είναι κατασκευασμένες από μαλακό ξύλο (φιλύρα, σημύδα, φλαμουριά κλπ) και έχουν τριγωνικό σχήμα που εφαρμόζει καλά μέσα στο μεσοδόντιο διάστημα. Η απομάκρυνση της πλάκας από το μεσοδόντιο διάστημα, επιτυγχάνεται αφού τοποθετηθεί η οδοντογλυφίδα με τη βάση της προς τα ούλα και την κορυφή της προς το σημείο επαφής των δοντιών και με επαναληπτικές μπρος-πίσω κινήσεις. Στρόγγυλες και ορθογώνιες οδοντογλυφίδες, μπορούν να απομακρύνουν τα τροφικά υπολείμματα, δεν μπορούν όμως να καταπολεμήσουν την οδοντική πλάκα.
 
-Τα μεσοδόντια βουρτσάκια είναι αναμφίβολα τα πιο εύχρηστα και αποτελεσματικά βοηθήματα καθαρισμού των μεσοδόντιων διαστημάτων. Αυτά, κατασκευάζονται σε διαφορετικά μεγέθη από πολύ λεπτά έως πολύ μεγάλα για στενά ή μεγαλύτερα διαστήματα. Το μέγεθος τους θα πρέπει να επιλέγεται έτσι, ώστε να εφαρμόζει όσο πιο πιστά γίνεται σε κάθε μεσοδόντιο διάστημα. Τοποθετώντας τα βουρτσάκια ανάμεσα στα δόντια, πρέπει οι τρίχες τους να έρχονται σε επαφή με τα δόντια και τα ούλα,ώστε να μπορούν να απομακρύνουν την οδοντική πλάκα. Τα βουρτσάκια δεν πρέπει ποτέ να πιέζονται έντονα μέσα στο μεσοδόντιο διάστημα. Ελαφρά κινείστε τα μπρος-πίσω. Γενικά τα διαστήματα ανάμεσα στα μπροστινά δόντια, είναι μικρότερα από τα διαστήματα ανάμεσα στα πίσω δόντια. Ίσως χρειαστείτε περισσότερα από ένα μέγεθος βουρτσάκια. Τα μεσοδόντια βουρτσάκια είναι ασφαλή για τον καθαρισμό των στεφανών, γεφυρών, των εμφυτευμάτων και των ορθοδοντικών συρμάτων.
 
Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας για το σωστό μέγεθος και την χρήση τους.
 
         Διαβάστε ακόμη  :   Στοιχεία και μύθοι για την κακοσμία της αναπνοής

 

s

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

557

Print article Send to a friend Facebook Twitter

Δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός εάν εσείς επιθυμείτε να μας στείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)